Методи виявлення слабких місць інформаційних систем у процесах підтвердження справжності користувача - Йона, Лариса Григорівна; Пахолюк, Олег Ігорович (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
У дослідженні представлено інтегрований підхід до аналізу та виявлення слабких місць механізмів автентифікації в інформаційних системах. Методика поєднує структуроване узагальнення потенційних загроз із застосуванням практичних засобів їх ідентифікації, що забезпечує узгодженість із актуальними вимогами кібербезпеки. Особливу увагу приділено моделюванню сценаріїв атак — від детального розгляду протоколів і комунікаційних каналів до оцінювання готовності користувачів протистояти методам соціальної інженерії. Отримані результати підтверджують дієвість запропонованого підходу та його здатність підвищувати рівень захисту інформаційних ресурсів.
Йона Л. Г. Методи виявлення слабких місць інформаційних систем у процесах підтвердження справжності користувача / Л. Г. Йона, О. І. Пахолюк // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 101-105. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31453
Keywords: інформаційні системи; автентифікація в інформаційних системах; кібербезпека; захист інформаційних ресурсів