Категорія ризику в кримінальному праві України - Албул, С. В. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті проаналізовано поняття ризику в кримінальному праві. Досліджено умови і причини, що його спричинюють. Наведено визначення ризику. Розглянуто механізми попередження, зменшення та подолання ризиків у кримінальному праві. Визначено роль різних галузей права в їх попередженні.
Албул С. В. Категорія ризику в кримінальному праві України / С. В. Албул // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.280-281.
Keywords: ризик; причини ризиків; класифікація ризиків; закон; кримінальне законодавство; небезпека; шкода; контроль