Кримінально-правова характеристика суддівського розсуду: зловживання правом - Макаренко, А. С.; Makarenko, A. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена кримінально-правовій характеристиці суддівського розсуду як зловживання правом. Аналізується категорія «зловживання правом» у юридичній науці. Доведено, що зловживання правом при призначенні покарання є особливим видом правової поведінки. Зловживання правом як результат реалізації суддівського розсуду не може розглядатися як протиправна и поведінка. Запропоновані певні кримінально-правові засоби недопущення зловживання правом
Макаренко А. С. Кримінально-правова характеристика суддівського розсуду: зловживання правом / А. С. Макаренко // // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 610-617.
Keywords: суддівський розсуд; зловживання правом; судейское усмотрение; злоупотребление правом; judge's discretion; abusing of law