Деліктні аспекти набуття статусу уповноваженого економічного оператора - Білоус-Осінь, Т. І.; Билоус-Осень, Т. И.; Bilous-Osin, T. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
З прийняттям нової редакції Митного кодексу України (далі — МК України) було запроваджено інститут уповноваженого економічного оператора та врегульовано його статус, встановлено процедури отримання, призупинення та відкликання такого статусу. Проте, більшість аспектів діяльності даного суб’єкта митних відносин залишаються неврегульованими. Одним із них являється порядок оскарження рішення дії чи бездіяльності органів доходів і зборів стосовно надання статусу уповноваженого економічного оператора. Цю тему і дослідила автор статті. Вона запропонувала розробити єдині рекомендації для прийняття рішення стосовно надання статусу уповноваженого економічного оператора, з метою усудення суб'єктивних факторів при здійсненні данної процедури, також запропонувала створити спеціальний порядок оскарження дії чи бездіяльності органів доходів і зборів, їх посадових осіб.
Білоус-Осінь Т. І. Деліктні аспекти набуття статусу уповноваженого економічного оператора / Т. І. Білоус-Осінь // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 362-364.
Keywords: Митний кодекс України; інститут уповноваженого економічного оператора; статус уповноваженого економічного оператора; Таможенный кодекс Украины; статус уполномоченного экономического оператора; институт уполномеченного экономического оператора; Customs Code of Ukraine; the status of authorized economic operator; Institute upolnomechennogo economic operator