Реформа адміністративно-територіального устрою та територіальна організація виборів - Afanasyeva, Maryana V.; Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна (My University, 2005)
Організація адміністративно-територіального устрою є значимим питанням для кожної незалежної держави, адже від того, яка географія адміністративних центрів і меж, які відносини центру і територій, залежить рівень консолідації суспільства. Особливості «нарізки» виборчих округів, розподілу виборців, їхня виборча активність, політичні переваги є предметом вивчення особливого напрямку в науці — виборчої географії. The organization of administrative and territorial structure is a significant issue for each independent state, because of what geography and boundaries of administrative centers that relations center and areas depends on the level of consolidation of society. Features of "cutting" constituencies, distribution of voters, their electoral activity, political preferences are the subject of special study direction in science - Electoral geography. Организация административно-территориального устройства является значимым вопросом для каждого независимого государства, ведь от того, какая география административных центров и границ, какие отношения центра и территорий, зависит уровень консолидации общества. Особенности «нарезки» избирательных округов, распределения избирателей, их избирательная активность, политические преимущества является предметом особого направления в науке - избирательной географии.
Keywords: вибори; виборча інженерія; територіальна організація виборів; виборчий округ; выборы; избирательная инженерия; территориальная организация выборов; избирательный округ; elections; electoral engineering; territorial organization of the elections; electoral district