Проведення слідчих (розшукових) дій щодо адвоката: питання законності - Мурзановська, Аліна Владиславівна; Мурзановська, А. В.; Murzanovska, Alina V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблема проведення слідчих (розшукових) дій щодо адвокатів залишається однією з найбільш складних у сучасному кримінальному процесі. Вона знаходиться на перетині необхідності досягнення завдань кримінального провадження та гарантій незалежності адвокатської діяльності, де особливого значення набуває забезпечення адвокатської таємниці. Особливості кримінального провадження щодо адвокатів зумовлені, в першу чергу, тим, що адвокат, здійснюючи свої професійні обов’язки, забезпечує захист персональних даних про фізичну особу, які становлять адвокатську таємницю, якою вони володіють.
Мурзановська А. В. Проведення слідчих (розшукових) дій щодо адвоката: питання законності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 519-522. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33224
Keywords: кримінальне провадження; законність; досудове розслідування; слідчі (розшукові) дії; адвокат; адвокатська таємниця; criminal proceeding; legality; pre-trial investigation; investigative search actions; advocate; attorney-client privilege