Взаємодія усно-розмовного народнопісенного в поетиці епічних творів Тараса Шевченка "Катерина", "Наймичка", "Петрусь" - Бибик, С. П.; Bybyk, S. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті проаналізовано лексичні та граматичні маркери усно-розмовного та народ- нопісенного в поетиці епічних творів Тараса Шевченка. Визначено три рівні поліфоніз- му оповіді загалом, представлено поглиблений аналіз рівнів макро- та мікродіалогу сло весних образів у контексті Шевченкового мовомислення й образотворення.
Бибик С. П. Взаємодія усно-розмовного народнопісенного в поетиці епічних творів Тараса Шевченка "Катерина", "Наймичка", "Петрусь" / С. П. Бибик // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 33-44
Keywords: оповідність; поліфонізм; мова Шевченка; народнопісенність; уснорозмовна побутова мова; повествовательность; полифонизм; язык Шевченко; песенность; устно-разговорная бытовая речь; narrative; language of Shevchenko; oral-colloquial everyday speech