АДМІНІСТРАТИВНЕ СУДОЧИНСТВО У СПРАВАХ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ НАКЛАДАННЯМ САНКЦІЙ - Неугодніков, Андрій Олександрович; Неугодніков, А. О.; Neuhodnikov, Andrii O.; Neugоdnikov, A. O. (Національний університет "Одеська юридична академія"; Юридика, 2023)
Проаналізовано правову природу санкцій. Зазначено, що незважаючи на те, що санкції застосовуються на тих саме підставах, що і кримінальна відповідальність, вони становлять альтернативний спосіб впливу на суб’єкта. Вказано, що Вищий антикорупційний суд виконує функції адміністративного судочинства у справах щодо застосування санкції, передбаченої пп. 1.1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції» ,керуючись при цьому нормами КАС України.
АДМІНІСТРАТИВНЕ СУДОЧИНСТВО У СПРАВАХ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ НАКЛАДАННЯМ САНКЦІЙ
Неугодніков А. О. Адміністративне судочинство у справах, повэязаних із наклданням санкцій / Андрій Олександрович Неугодніков // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг.ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. –Т. 2. – С. 22-24.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; санкції; адміністративне судочинство; воєнний стан; фізична особа; підсанкційна особа; sanctions; administrative proceedings; martial law; natural person; sanctioned person