Агенти соціалізації та їх вплив на молодь - Грона, К. С.; Грона, К. С.; Hrona, K. S. (Одеса: Фенікс, 2019)
У статті проведено аналіз первинних та вторинних агентів соціалізації, а також більш детально розглянуто канали впливу на молодь. Проаналізовані інститути, що приймають участь у формуванні молоді. За результатами дослідження виявлено, основні проблеми держави та суспільства у процесі соціалізації молодих громадян. Запропоновано варіанти рішень деяких аспектів реалізації молодіжної політики, що підвищать взаємодію між державою та суспільством, а також підвищать рівень довіри до влади. Хоча в свідомості суспільства досі відсутній повний і чіткий портрет майбутнього громадянина Української держави, нині створюються усі необхідні умови для всебічного розвитку людей віком 14-35 років.

В статье проведен анализ первичных и вторичных агентов социализации, а также более подробно рассмотрены каналы влияния на молодежь. Проанализированы институты, принимающие участие в формировании молодежи. По результатам исследования выявлено, основные проблемы государства и общества в процессе социализации молодых граждан. Предложены варианты решений некоторых аспектов реализации молодежной политики, повысят взаимодействие между государством и обществом, а также повысят уровень доверия к власти. Хотя в сознании общества до сих пор отсутствует полный и четкий портрет будущего гражданина Украинского государства, в настоящее время создаются все необходимые условия для всестороннего развития людей в возрасте 14-35 лет.

The article analyzes the primary and secondary agents of socialization, as well as considers in more detail the channels of influence on youth. The institutes participating in youth formation are analyzed. According to the results of the research, the main problems of the state and society in the process of socialization of young citizens are revealed. Variants of solutions to some aspects of youth policy implementation are proposed, which will increase the interaction between the state and society, as well as increase the level of trust in the government. Although the public still lacks a complete and clear portrait of the future citizen of the Ukrainian state, now all the necessary conditions are created for the comprehensive development of people aged 14-35.
Грона К. С. Агенти соціалізації та їх вплив на молодь / К. С. Грона // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 206-219.
Keywords: соціалізація; агенти первинної соціалізації; агенти вторинної соціалізації; канали інформації; інформаційно-мережевий канал; офіційно-інституційний канал; социализация; агенти первинної соціалізації; агенти вторинної соціалізації; каналы информации; информационно-сетевой канал; официально институциональный канал; socialization; agents of primary socialization; agents of secondary socialization; information channels; information network channel; officially institutional channel; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE