Особливості встановлення особи злочинця у провадження про вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів - Радецький, Сергій; Radetskyi, Serhii (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Тези доповіді присвячені специфіці встановлення особи злочинця у провадженнях щодо правопорушень проти журналістів. Наголошено на важливості аналізу мотиву, професійної діяльності потерпілого, цифрових та матеріальних слідів, а також взаємодії слідства з медіа-спільнотою. The theses focus on the specifics of identifying the perpetrator in criminal proceedings involving offenses against journalists. Emphasis is placed on the importance of analyzing the motive, the victim’s professional activity, digital and material traces, as well as investigative cooperation with the media community.
Features of establishing the personality of the criminal in criminal cases of criminal offenses against journalists
Радецький С. Особливості встановлення особи злочинця у провадження про вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів /С. Радецький // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.]; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф.; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 409-411. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31178
Keywords: журналіст; кримінальне правопорушення; встановлення особи злочинця; мотив; цифрові сліди; оперативно-розшукові заходи; посягання на журналіста; journalist; criminal offense; perpetrator identification; motive; digital traces; operational-search measures; attack on a journalist