Поняття та механізм реалізації права особи на захист та правову допомогу - Олькіна, Олена Володимирівна; Олькина, Елена Владимировна; Ol'kina, Olena V. (My University, 2012)
Стаття присвячена з’ясуванню змісту захисту прав для людини в України, виокремленню категорій «захист прав» та «правовий захист», а також визначенню механізму захисту прав та надання правової допомоги фізичним особам.

В статье рассматривается проблема защиты прав человека в Украине, обосновывается разделение категорий «защита прав» и «правовая защита», а также раскрывается механизм защиты прав и оказания правовой помощи физическим лицам.

The article is devoted to the problem of legal protection of people in Ukraine. It also analyses the categories «protected rights» and «legal protection», which should be clearly distinguished. The article also considers the mechanism of protection and legal assistance of individuals.
Олькіна О. В. Поняття та механізм реалізації права особи на захист та правову допомогу / О. В. Олькіна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2012. - Вип. 67. - С. 242-249.
Keywords: захист прав; правовий захист; правова допомога; практика Європейського суду з прав людини; Інституційно-організаційна система захисту; защита прав; правовая защита; правовая помощь; практика Европейского суда по правам человека; Институционально-организационная система защиты; protection; legal protection; legal assistance; Human Rights of the European Court; Institutional and organizational protection system