Дестабілізація етнополітичної ситуації в Автономній республіці Крим - Асланов, Стелас Антипович (Одеса, 2014)
Аналізуються передумови, причини дестабілізації етнополітичної ситуації в Автономній Республіці Крим, які призвели до масштабного етнополітичного конфлікту, що супроводжується спробами сецесії півострова та військовим втручанням сусідньої держави – Російської Федерації. Анализируются предпосылки, причины дестабилизации этнополитической ситуации в Автономной Республике Крым, приведшие к масштабному этнополитическому конфликту, сопровождающемуся сецессией полуострова и военным вмешательством соседнего государства – Российской Федерации. The premises and reasons of ethnopolitical situation destabilization in the Autonomous Republic of Crimea led to dimensioned ethnopolitical conflict accompanied with peninsula secession and military intervention of neighboring state – Russian Federation are analyzed.
Асланов С. А. Дестабілізація етнополітичної ситуації в Автономній Республіці Крим / С. А. Асланов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 163-172.
Keywords: дестабілізаційні процеси; етнополітична ситуація; етнополітичний конфлікт; сецесія Криму; Автономна Республіка Крим; військове втручання; дестабилизационные процессы; этнополитическая ситуация; этнополитический конфликт; сецессия Крыма; Автономная Республика Крым; военное вмешательство; destabilizational process; ethnopolitical situation; ethnopolitical conflict; secession of Crimea; Autonomous Republic of Crimea; military intervention