Публічне адміністрування бізнесу : методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальність D3 «Менеджмент» / 073 «Менеджмент» - Горбаченко, Станіслав Анатолійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Публічне адміністрування бізнесу передбачає глибокий аналіз механізмів взаємодії між приватним сектором та публічними інституціями, включаючи державну політику, регуляторні норми та інструменти підтримки підприємництва. Це вимагає опановування навичками оцінки впливу публічної політики на бізнес-середовище, застосування методів прогнозування, планування та програмування підприємницької діяльності, а також використання цифрових інструментів електронного урядування для оптимізації взаємодії з органами влади. Для ефективного представлення результатів аналізу та стратегічних рішень перед стейкхолдерами постає питання створення якісних (бажано інтерактивних) бізнес-планів, звітів або презентацій, що зумовлює необхідність освоєння навичок роботи з програмним забезпеченням для моделювання бізнес-процесів, а також набуття майстерності в проведенні переговорів та дискусій з представниками влади. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня.
Горбаченко С. А. Публічне адміністрування бізнесу: метод. реком. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, спец. D3 «Менеджмент» / 073 «Менеджмент» / С. А. Горбаченко ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса, 2025. – 34 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30898
Keywords: управління бізнес-процесами; бізнесу та публічне управління; прийняття управлінських рішень; публічні інституції; взаємодія з органами влади та використання механізмів підтримки підприємництва; семінари та дискусії; аналіз реальних або змодельованих ситуацій; проектна діяльність