Комунікаційний вимір новітніх безпекових угод України - Тодоров, Ігор; Тодоров, І. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Розглянуто комунікативні аспекти підготовки та укладання угод про співробітництво в безпековій сфері між Україною та західними країнами. Доведено не юридичний характер цих угод і відсутність в них реальних гарантій безпеки. Communicative aspects of preparation and conclusion of agreements on cooperation in the security sphere between Ukraine and Western countries are considered. The non-legal nature of these agreements and their lack of real security guarantees have been proven.
Тодоров І. Комунікаційний вимір новітніх безпекових угод України / Ігор Тодоров // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 122-124.
Keywords: гарантії безпеки; НАТО; міжнародне право; безпековий компакт; комунікативний вимір; безпекова угода; security guarantees; NATO; international law; security compact; communicative dimension; security agreement