Проблемні питання здійснення повноважень арбітражного керуючого під час проведення інвентаризації майна боржника при банкрутстві - Данілов, Артем Іванович; Danilov, Artem I.; Данілов, А. І. (Київ : Ін Юре, 2017)
Статтю присвячено проблемам теоретичного та практичного характеру, що виникають у діяльності арбітражних керуючих при проведенні інвентаризації майна боржника в процедурах банкрутства. Досліджено практику застосування господарськими судами законодавства в частині проведення інвентаризації майна неплатоспроможних підприємств. Виявлено різне розуміння господарськими судами та учасниками справи про банкрутство змісту прав та обов’язків арбітражного керуючого щодо забезпечення інвентаризації майна боржника. Сформульовано пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Статья посвящена проблемам теоретического и практического характера, которые возникают в деятельности арбитражных управляющих при проведении инвента ризации имущества должника в процедурах банкротства. Изучена практика применения хозяйственными судами законодательства в части проведения инвентаризации имущества неплатежеспособных предприятий. Выявлено разное понимание хозяйственными судами и участниками дела о банкротстве содержания прав и обязанностей арбитражного управ ляющего по обеспечению инвентаризации имущества должника. Сформулированы пред ложения по внесению изменений в Закон Украины «О восстановлении платежеспособ ности должника или признании его банкротом».

The article is devoted to problems of a theoretical and practical nature, which arise in the activities of arbitration managers while conducting an inventory of the debtor’s property in bankruptcy procedures. It was studied the practice of applying by economic courts of the legislation in the part of conducting the inventory of assets of the insolvent companies. It was revealed, that the economic courts and participants in the bankruptcy case have different understanding of the arbitration manager’s rights and obligations in ensuring the inventory of the debtor’s property. In this article were formulated the proposals to amend the Law of Ukraine «On Restoring Debtor’s Solvency or Declaring it Bankrupt».
Данілов А. І. Проблемні питання здійснення повноважень арбітражного керуючого під час проведення інвентаризації майна боржника при банкрутстві / А. І. Данілов // Право України. – Київ : Ін Юре. – 2017. – №. 7. – С. 175-183.
Keywords: банкрутство; арбітражний керуючий; бухгалтерський облік; фінансова звітність; інвентаризація; активи; зобов’язання; банкротство; арбитражный управляющий; бухгалтерский учет; финансовая отчетность; инвентаризация; активы; обязательства; bankruptcy; arbitration manager; accounting; financial reporting; inventory; assets; liabilities; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE