Контроль та нагляд у сфері бюджетної діяльності - Латковський, П. П.; Латковский, П. П.; Latkovsky, P. P. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Статтю присвячено дослідженню контролю та нагляду в бюджетній діяльності. Сформульовано основні відмінності між ними. Обґрунтовано, що поняття контролю є ширшим, ніж поняття нагляду, маючи свої специфічні ознаки, а органи, які здійснюють контроль, наділені більш широкими повноваженнями, ніж наглядові органи.

Контроль и надзор в сфере бюджетной деятельности. Статья посвящена исследованию контроля и надзора в бюджетной деятельности. Сформулированы основные различия между ними. Обосновано, что понятие контроля шире, чем понятие надзора, имея свои специфические признаки, а органы, осуществляющие контроль, наделены более широкими полномочиями, чем надзорные органы.

Control and supervision of budget activity. The article investigates the control and supervision of public activities. The basic differences between them. Proved that the concept of control is wider than the concept of surveillance, with their own specific features, and bodies that monitor, endowed with more power than the supervisory authorities.
Латковський П. П. Контроль та нагляд у сфері бюджетної діяльності / П. П. Латковський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 119-125.
Keywords: контроль; нагляд; фінансовий контроль; бюджетний контроль; контроль; надзор; финансовый контроль; бюджетный контроль; control; supervision; financial control; budget control