Сутність імперативності в спадковому праві - Кухарєв, Олександр Євгенович; Кухарев, Александр Евгеньевич; Kukhariev, Oleksandr Ye. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена з’ясуванню особливостей встановлення та прояву імперативності в спадковому праві. Визначається функціональне призначення імперативних норм у сфері спадкування.

Сущность императивности в наследственном праве. Статья посвящена выявлению особенностей установления и проявления императивности в наследственном праве. Определяется функциональное назначение императивных норм в наследственном праве.

The Imperativeness Essence in Inheritance Law. . The article considers the peculiarities of imperativeness and its realization in inheritance law. The functional use of imperative norms in inheritance is defined.
Кухарєв О. Є. Сутність імперативності в спадковому праві / О. Є. Кухарєв // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 64-70.
Keywords: спадкування; свобода заповіту; імперативність; імперативна норма; диспозитивність; наследование; свобода завещания; императивность; императивная норма; диспозитивность; inheritance; testamentary freedom; imperativeness; imperative norm; dispositiveness