Правові засади цифровізації лісових відносин: Е-лісорубний квиток як інструмент прозорості та контролю - Заверюха, Марина Михайлівна; Заверюха, М. М.; Zaveriuha, М. М. (Одеса : Фенікс, 2026)
Адаптація е-лісорубного квитка до вимог Регламент ЄС щодо боротьби зі знелісненням (EUDR) підтверджує орієнтацію України на європейські стандарти ведення лісового господарства та відкриває нові можливості для експорту деревини на ринки ЄС. Водночас, попри позитивні результати функціонування системи, зберігається необхідність подальшого вдосконалення нормативно-правового регулювання, технічної інтеграції реєстрів та забезпечення належного рівня інформаційної безпеки.
Заверюха, М. М. Правові засади цифровізації лісових відносин: Е-лісорубний квиток як інструмент прозорості та контролю. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С.289-292 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33176
Keywords: цифровізація; е-лісорубний квиток; лісові відносини; ліс; воєнний стан; лісове законодавство; охорона лісів; захист лісів; державне управління; digitization; e-logging permit; forest relations; forest; martial law; forest legislation; forest conservation; forests protection; public administration