До дискусії щодо правової природи інтернаціоналізованих збройних конфліктів неміжнародного характеру - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Херсон : Гельветика, 2016)
У статті робиться спроба узагальнення основних теоретичних ідей стосовно розкриття змісту поняття «інтернаціоналізований збройний конфлікт неміжнародного характеру», досліджується його правова природа, а також причини та обставини, що призводять до виникнення процесів інтернаціоналізації. Окремо аналізується проблематика зовнішньої допомоги сторонам у внутрішніх збройних конфліктах, виокремлюються підходи стосовно права, що підлягає застосуванню в таких збройних конфліктах.

В статье осуществляется попытка обобщения основных теоретических идей касательно раскрытия содержания понятия «интернационализированный вооруженный конфликт немеждународного характера», исследование его правовой природы, а также причин и обстоятельств, приводящих к возникновению процессов интернационализации. Отдельно анализируется проблематика внешней помощи сторонам во внутренних вооруженных конфликтах и выделяются подходы относительно права, подлежащего применению в таких вооруженных конфликтах.

An attempt to generalize the basic theoretical ideas regarding the disclosure of the meaning of “internationalized armed conflict of non-international international character” has been made in the article, examining its legal nature, causes, and circumstances that lead to the processes of internationalization. A separate analysis of the problems of external assistance to the parties of internal armed conflicts has been made. Moreover, the approaches to law, which has to be applied in such armed conflicts, have been distinguished.
To the Issues of the Legal Nature of Internationalized Armed Conflict of Non-International Character
Кузьмін Е. Е. До дискусії щодо правової природи інтернаціоналізованих збройних конфліктів неміжнародного характеру / Е. Е. Кузьмін // Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія: «Юридичні науки». – 2016. – Вип. 4, т. 2. – С. 122-126.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; інтернаціоналізація внутрішнього збройного конфлікту; інтернаціоналізований збройний конфлікт неміжнародного характеру; зовнішня допомога сторонам внутрішніх збройних конфліктів; интернационализация внутреннего вооруженного конфликта; интернационализированный вооруженный конфликт немеждународного характера; внешняя помощь сторонам внутренних вооруженных конфликтов; internationalization of the internal armed conflict; internationalized armed conflict of non-international character; foreign assistance to the parties of internal armed conflict