Ключові форми криміналістичного супроводу правоохоронної діяльності: світовий досвід для України - Чигрина, Галина; Чигрина, Г.; Chyhryna, Halyna (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах визначені та проаналізовані ключові форми криміналістичного супроводу правоохоронної діяльності, які включають перехід від виключно паперових запитів до цифровізованих алгоритмів взаємодії, спільних слідчих груп та транскордонних систем автоматизованого обміну криміналістичними даними. Акцентовано увагу на тому, що впровадження світового досвіду криміналістичного супроводу правоохоронної діяльності в Україні вимагає трансформації традиційного процесуального залучення криміналістів у гнучкі інструменти міжнародного та міжвідомчого співробітництва, передбачає належне законодавче забезпечення; сучасне технічне та технологічне оснащення правоохоронної діяльності; відповідне оновлення навчальних програм підготовки правоохоронців.
Чигрина Г. Ключові форми криміналістичного супроводу правоохоронної діяльності: світовий досвід для України. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 526-530. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33588
Keywords: правоохоронна діяльність; криміналіст; криміналістичний супровід; взаємодія; співробітництво