Здійснення прав на чужі земельні ділянки в Україні: проблеми теорії та практики - Харитонова, Тетяна Євгенівна; Харитонова, Т. Є.; Харитонова, Татьяна Евгениевна; Kharytonova, Tetiana Ye. (Одеса : Юридична література, 2016)
Монографія є першим комплексним монографічним дослідженням загальнотеоретичних та практичних проблем здійснення прав на чужі земельні ділянки в Україні, де системно розглянуті теоретичні і законодавчі основи здійснення таких прав, проаналізовані питання визначення поняття та їх сутності, об'єктів, суб'єктів, змісту, співвідношення їх за земельним та цивільним законодавством, особливості виникнення, здійснення та припинення. Книга розрахована на науковців, викладачів, аспірантів, студентів вищих юридични навчальних закладів освіти, наукови працівників, фахівців у сфері земельного та цивільного права.

Монография является первым комплексным монографическим исследованием общетеоретических и практических проблем прав на чужие земельные участки в Украине, где системно рассмотрены теоретические и законодательные основы осуществления таких прав, проанализированы вопросы определения понятия и их сущности, объектов, субъектов, содержания, соотношение их с земельным и гражданским законодательством, особенности возникновения, осуществления и прекращения. Книга рассчитана на научных работников, преподавателей, аспирантов, студентов высших юридических учебных заведений, научных сотрудников, специалистов в сфере земельного и гражданского права.

The monograph is the first comprehensive monographic study of general theoretical and practical problems of exercising rights to foreign land in Ukraine, which systematically considers the theoretical and legislative foundations of such rights, analyzes the definition of their concept and essence, objects, subjects, content, their ratio under land and civil legislation, features of occurrence, implementation and termination. The book is intended for scientists, teachers, graduate students, students of higher legal educational institutions, researchers, specialists in the field of land and civil law.
Харитонова Т. Є. Здійснення прав на чужі земельні ділянки в Україні: проблеми теорії та практики : монографія / Т. Є. Харитонова. – Одеса : Юридична література, 2016. – 424 с.