"Криза кризи": дві хронополітичні моделі одного рішення - Андрущенко, Максим Олександрович; Андрущенко, Максим Александрович; Andrushchenko, Maxim O. (Одеса, 2016)
У статті розглядаються два дослідницькі інструменти вирішення ключової проблеми хронополітики – проблеми ефектів поєднання темпоральних явищ різного масштабу та складності: Стенфордська модель кризи розвитку та «вирва причинності».

В статье рассматриваются два исследовательских инструмента решения ключевой проблемы хронополитики – проблемы эффектов соединения темпоральных явлений разного масштаба и сложности: Стэнфордская модель кризиса развития и «воронка причинности».

Two research instruments of the main chronopolitical problem decision – problem of the combining different scale and complexity temporal phenomenons effects: the Stanford Model of Development Crisis and Funnel of Causality.
Андрущенко М. О. "Криза кризи": дві хронополітичні моделі одного рішення / М. О. Андрущенко // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2016. – Вип. 1. – С. 9-11.
Keywords: хронополітика; темпоральність; політична криза; «вирва причинності»; хронополитика; темпоральность; политический кризис; «воронка причинности»; chronopolitics; temporality; political crisis; funnel of causality