Внесок Олександри Єфименко у розвиток жіночого руху на початку ХХ ст. - Аніщук, Ніна Володимирівна; Аніщук, Н. В.; Anishchuk, Nina V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Олександра Яківна Єфименко, як громадський діяч, виступала за жіночу емансипацію, за рівні права жінок і чоловіків. На початку ХХ ст. вона приймала активну участь у розвитку жіночого руху в Україні. Її відносять до одних із ініціаторів створення Харківського товариства взаємодопомоги трудящих жінок, яке за 17 років роботи істотно вплинуло на формування та розвиток прав жінок, об’єднавши навколо своїх установ широкі верстви населення.
Аніщук Н. В. Внесок Олександри Єфименко у розвиток жіночого руху на початку ХХ ст. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 115-118. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33029
Keywords: Олександра Єфименко; жіночий рух; права жінок; рівноправ’я жінок і чоловіків; жіноча емансипація; Oleksandra Yefimenko; women’s movement; women’s rights; equality between women and men; women’s emancipation