Характерні риси правового євролекту як фахової мови - Гідора-Шишковська, А. Л.; Гидора-Шишковская, А. Л.; Gidora-Shyshkovska, A. L. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті розглядається термінологічна лексика європейського права в сучасних європейських мовах. Визначено особливості використання мовних засобів в юридичних актах ЄС; ознаки мови європейського права. Вивчення ряду протоколів, встановлених договорів Євросоюзу та Спільнот, директив, регламентів, рішень і т. д. дозволило виділити найуживаніші слова.
Гідора-Шишковська А. Л. Характерні риси правового євролекту як фахової мови / А. Л. Гідора-Шишковська // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 1 – С. 26-28.
Keywords: термінологічна лексика європейського права; євролект; фахова мова; терминологическая лексика европейского права; евролект; профессионалъный язык; terminology lexeme of European law; eurolect; professional language