Сучасні методологічні тенденції в порівнянні дизайну політичних систем - Кольцов, Віталій Михайлович (Одеса : Фенікс, 2015)
Стаття присвячена проблемам застосування порівняльного аналізу в дослідженнях політичних систем. Комплексно розглянуті основні дослідницькі прийоми в цьому напрямку. Особлива увага приділена концептуальним та проблемним аспектам порівнюваності політичних феноменів.

Статья посвящена проблемам применения сравнительного анализа в исследованиях политических систем. Комплексно рассмотрены основные исследовательские приемы в этом направлении. Особенное внимание уделено концептуальным и проблемным аспектам сравнимости политических феноменов.

The article is dedicated to the problems of using of comparative analysis for researches of political systems. The main researching approaches to the issue are being overviewed. Special attention is paid to conceptual and problematic aspects of comparatibility of political phenomenon.
Кольцов В. М. Сучасні методологічні тенденції в порівнянні дизайну політичних систем / В. М. Кольцов // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 51-57.
Keywords: політична система; дизайн політичної системи; політичні інститути; політична компаративістика; порівняльний аналіз; political system; political institutions; comparative political; comparative analysis; design political system; політична система; дизайн политической системы; политические институты; политическая компаративистика; сравнительный анализ