Українське термінознавство: від зародження до сьогодення - Туровська, Л. В.; Туровська, Людмила Володимирівна; Turovska, L. V. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті зроблено спробу подати короткий огляд розвитку термінознавчої думки в Україні від XIX до початку XXI століття, проаналізовано й узагальнено теоретичні напрацювання українських термінологіє, спрямовані на з ’ясування особливостей розвитку окремих галузевих терміносистем як у ретроспективі, так і на сучасному етапі, формування засад творення українських фахових номінацій, питань теорії і практики укладання фахових словників тощо.

The article provides a brief overview of the development of terminological thought in Ukraine from the XIX to the beginning of theXXI century. Theoretical developments of Ukrainian terminologists analyzed and summarized. It aims to elucidate the specific features of the development of certain branches of terminological systems both in retrospect and at the present stage, the formation of the foundationsfor the formation of Ukrainian professional nominations, questions of the theory and practice of compiling special dictionaries, etc.
Туровська, Л. В. Українське термінознавство: від зародження до сьогодення /Л. В.Туровська // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 211-214
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; термін; теоретичне термінознавство; прикладне термінознавство; терміносистема; term; theoretical terminology; practical terminology; terminological system