Управління конкурентоспроможністю підприємства «Vodafone» з використанням технологій Big Data : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Осадчук, Анастасія Володимирівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Управління конкурентоспроможністю підприємства «Vodafone» з використанням технологій big data» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, освітньою програмою: ІТ-менеджмент та маркетинг, містить 14 таблиць, 13 схем, 23 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 48 сторінках загального тексту і 40 сторінках основного тексту. Метою роботи є правильне розуміння поняття конкурентоздатності підприємства, результативне ведення його діяльності аби і надалі займати лідерські позиції на ринку телекомунікацій. У ході роботи була розглянута порівняльна характеристика основних показників операторів мобільного зв’язку на 2024 рік, розрахували конкурентоспроможність кожного з трьох операторів України, а також було запропановано рекомендації для оптимізації маркетингових витрат, покращення якості послуг та управління навантаженням на мережу, за допомогою Big Data. Результати роботи можуть бути використані задля посилення конкурентоспроможності на ринку телекомунікацій, порівняльної характеристики основних показників операторів мобільного зв’язку, визначення сильних та слабких сторін Київстар та lifecell. Перспективними напрямками подальших досліджень є розгляд вливу зовнішніх факторів, а саме, економічних, соціальних, погодних на телекомунікаційне середовище за допомогою Big Data. The qualification work on the topic "Management of the competitiveness of the Vodafone enterprise using big data technologies" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in specialty 073 Management, educational program: IT management and marketing, contains 14 tables, 13 schemes, 3 applications, 23 literary sources according to the list of references. The work was done on 48 pages of general text and 40 pages of main text. The purpose of the work is a correct understanding of the concept of competitiveness of the enterprise, the effective conduct of its activities in order to continue to occupy leading positions in the telecommunications market. In the course of the work, the comparative characteristics of the main indicators of mobile operators for 2024 were considered, the competitiveness of each of the three operators of Ukraine was calculated, and recommendations for optimizing marketing costs, improving the quality of services and managing the load on the network with the help of Big Data were panned. The results of the work can be used to strengthen competitiveness in the telecommunications market, to compare the main indicators of mobile operators, to determine the strengths and weaknesses of Kyivstar and lifecell. Promising directions for further research are to consider the impact of external factors, namely, economic, social, weather on the telecommunications environment using Big Data.
Осадчук А. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства «Vodafone» з використанням технологій Big Data : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / А. В. Осадчук. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 48 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІТЬ; BIG DATA; VODAFONE; MANAGEMENT; COMPETE