Адміністративно-правовий статус помічника судді - Іванищук, А. А.; Иванищук, А. А.; Ivanyschuk, A. A. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті доведено, що адміністративно-правовий статус помічника судді - це сукупність його правосуб'єктності, професійних завдань, зобов'язань і прав щодо допомоги судді в підготовці судових справ до розгляду, виконання інших законних доручень судді та керівника апарату суду в поєднанні з професійними обмеженнями та спеціальною дисциплінарною відповідальністю як державного службовця.
Іванищук А. А. Адміністративно-правовий статус помічника судді / А. А. Іванищук // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 328-333.
Keywords: адміністративно-правовий статус; апарат суду; завдання; зобов'язання; помічник; административно-правовой статус; аппарат суда; задача; обязательства; помощник; administrative and legal status; assistant; commitment; court staff; task