Особливості державного регулювання економіки - Кахович О. О.; Кахович Е. А.; Kakhovych O. O.; Южека Р. С.; Южека Р. С.; Yuzheka R. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено дослідженням теоретичних питань державного регулювання та його ролі в розвитку економіки України. Розглянуто проблеми з’ясування сутності регулювання економіки, форм і методів державного регулювання. Виявлено сутність і функціональне призначення державного регулювання економіки. Проаналізовано моделі державного регулювання в зарубіжних країнах у контексті потенційних можливостей їх використання в державному регулюванні економіки України. Розглянуто принципи та специфічні засоби державного впливу на економіку. Визначено, що державне регулювання має значний вплив на розвиток національної економіки країни, тому його дослідження є важливим аспектом.

Особенности государственного регулирования экономики. Статья посвящена исследованию теоретических вопросов государственного регулирования и его роли в развитии экономики Украины. Рассмотрены проблемы выяснения сущности регулирования экономики, форм и методов государственного регулирования. Выявлена сущность и функциональное назначение государственного регулирования экономики. Проанализированы модели государственного регулирования в зарубежных странах в контексте потенциальных возможностей их использования в государственном регулировании экономики Украины. Рассмотрены принципы и специфические средства государственного воздействия на экономику. Определено, что государственное регулирование может влиять на развитие национальной экономики страны, поэтому его исследование является важным аспектом.

Features of government control of economy. The article is sanctified to researches of theoretical questions of government control and his role in development of economy of Ukraine. Problems of finding out of essence of adjusting of economy, forms and methods of government control. Essence and functional setting of government control of economy are educed. And also the models of government control are examined in foreign countries in the context of potential possibilities of their use in government control of economy of Ukraine. Principles and specific facilities of state influence are examined on an economy. It is certain that government control has considerable influence on development of national economy of country, therefore his research are an important aspect.
Кахович О. О., Южека Р. С. Особливості державного регулювання економіки / О. О. Кахович, Р. С. Южека // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 119-126.
Keywords: регулювання; державне регулювання економіки; функції державного регулювання економіки; методи державного регулювання; регулирование; государственное регулирование экономики; функции государственного регулирования экономики; методы государственного регулирования; adjusting; government control of economy; function of government control of economy; methods of government control