Реалізація конфліктного типу комунікативної особистості у політичному дискурсі (на матеріалі «листа диктатору» Ю. Тимошенко) - Харитонова, Д. Д.; Харитонова, Дар’я Дмитрівна; Kharytonova, Daria (ВД "Гельветика", 2017)
У рамках цієї статті аналізується конфліктний тип комунікативної особистості в аспекті використання вербальних і невербальних засобів комунікативного впливу. На прикладі відкритого листа Ю. Тимошенко до В. Януковича проаналізовано стратегії, тактики та комунікативні ходи, що використовуються для здійснення комунікативного впливу.

The article is devoted to the conflict type of communicative personality regarded in the context of verbal and non-verbal means usage aimed to influence the addressee. The open letter of Y. Tymoshenko to V. Yanukovich is being analyzed in the veine of strategies, tactics and communicative courses used for communicative influence.
Харитонова, Д. Д. Реалізація конфліктного типу комунікативної особистості у політичному дискурсі (на матеріалі «листа диктатору» Ю. Тимошенко) / Д. Д. Харитонова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 215-219.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; політичний дискурс; комунікативна особистість; конфліктна особистість; метастратегія мінус; стратегія; тактика; комунікативний хід; political discourse; communicative personality; conflict personality; metastrategy minus; strategy; tactics; communicative course