Ідентифікація особистих якостей проєктних менеджерів ІТ-сфери - Горбаченко, С. А.; Андрейченко, А. В. (Київ : Національний університет харчових технологій, 2020)
У статті проведено концептуальну оцінку сучасних вимог до проєктних менеджерів у контексті потреб ІТ-сфери. Доведено, що зміцнення професійних компетенцій проєктними менеджерами передбачає підвищення обізнаності в ІТ-сфері та навчання інноваційним управлінським технологіям. Відзначено, що управління ІТ-проєктами вимагає від проєктних менеджерів лідерських якостей, емоційного інтелекту та креативних здібностей. Виділено управлінські навички, які надають можливість ідентифікувати лідерів серед пересічних управлінців: стратегічне мислення, здатність до адаптації інноваційних підходів, прагнення до професійного самовдосконалення, підприємницькі здібності, бажання нести персональну відповідальність, здатність до критичного мислення, вміння створювати творчу атмосферу в команді. Ідентифіковано напрями професійного розвитку проектних менеджерів ІТ-сфери. Наведено пропозиції щодо формування портрету проєктного менеджеру в ІТ-сфері.
Андрейченко А. В., Горбаченко С. А. Ідентифікація особистих якостей проєктних менеджерів ІТ-сфери / А. В. Андрейченко, С. А. Горбаченко // ІНТЕЛЕКТ ХХІ : наук. економ. журн. – Київ : Національний університет харчових технологій, 2020. - № 3. - С. 135-139.
Keywords: інформаційні технології; управління проєктами; проєктний менеджер; лідерство; емоційний інтелект; креативність; information technology; project management; leadership; emotional intelligence; creativity