Міжнародно-правовий аналіз ситуації в Азовському морі та Керченській протоці - Короткий, Т. Р.; Хендель, Н. В. (My University, 2018)
У статті проаналізований міжнародно-правовий статус та режим Азовського моря та Керченської протоки у динаміці. Також здійснена міжнародно-правова оцінка будівництва моста через Керченську протоку та її політико-правові наслідки пов’язані з обмеженням судноплавства в Керченській протоці. У статті проведена міжнародно-правова оцінка діям РФ щодо перешкоджання правомірного використання Україною Азовського моря, внаслідок затримання суден, що прямують у порти України.
Короткий Т. Р. Міжнародно-правовий аналіз ситуації в Азовському морі та Керченській протоці / Т. Р. Короткий, Н. В. Хендель // Український часопис міжнародного права. – 2018. – № 2. - С. 42-55.
Keywords: Азовське море; Керченська протока; збройний конфлікт; агресія; окупація; анексія; Договір між Україною і РФ про співро- бітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 р.; Конвенція ООН з морського права 1982 р.