Механізми запобігання та протидії зловживанню процесуальними правами у цивільному судочинстві - Петренко, В. С. (Одеса : Фенікс, 2015)
Частиною 3 ст. 27 ЦПК України закріплено загальне положення, згідно з яким особи, які беруть участь у справі, зобов’язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов’язки. Разом із тим, саме по собі закріплення загальної засади добросовісності в процесуальному законі залишається лише на рівні принципу, не одержуючи подальшого розвитку в окремих положеннях даного нормативно-правового акту. ЦПК України не містить визначення поняття зловживання процесуальними правами як і не закріплює загальних наслідків такого зловживання.
Петренко В. С. Механізми запобігання та протидії зловживанню процесуальними правами у цивільному судочинстві / В. С. Петренко // Зловживання цивільними процесуальними правами: шляхи протидії : матер. круглого столу (м. Одеса, 27 лист. 2015 р.) / уклад.: І. В. Андронов, Н. В. Волкова, Р. Ф. Гонгало ; НУ ОЮА, Каф. цив. проц. – Одеса : Фенікс, 2015. – С. 15-20.
Keywords: цивільний процес; цивільні процесуальні права; зловживання цивільними процесуальними правами; судовий захист прав; протидія зловживанню цивільними процесуальними правами; гражданский процесс; гражданские процессуальные права; злоупотребление гражданскими процессуальными правами; судебная защита прав; противодействие злоупотреблению гражданскими процессуальными правами; civil procedure; civil procedural rights; abuse of civil procedural rights; judicial protection of rights; combating abuse of civil procedural rights