Історія виникнення і розвитку підприємництва в Україні в XVIII - початку XX ст. - Колібабчук, Наталія Ксенофонтівна; Колибабчук, Наталья Ксенофонтовна; Kolibabchuk, Natalia K. (My University, 2015)
Аналізуються етапи виникнення, розвитку та формування вітчизняного торговельного підприємництва і корпоративної організації купецтва в Україні в ХVІІІ – початку ХХ ст. в процесі модернізації законодавства та державної політики.

Анализируются этапы возникновения, развития и формирования отечественного торгового предпринимательства и корпоративной организации купечества в Украине в ХVІІІ – начале ХХ в. в процессе модернизации законодательства и государственной политики.

The stages of origin, development and forming of home trade enterprise and corporate organization of the merchants are analysed in Ukraine in ХVІІІ – to beginning of ХХ of century. in the process of modernisation of legislation and public policy.
Колібабчук Н. К. Історія виникнення і розвитку підприємництва в Україні в XVIII - початку XX ст. / Н. К. Колібабчук // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 199-203.
Keywords: підприємництво; підприємницька діяльність; купецький стан; купецькі гільдії; історія українського підприємництва; торговельна діяльність; предпринимательство; предпринимательская деятельность; купеческая деятельность; купеческие гильдии; история украинского предпринимательства; торговая деятельность; enterprise; entrepreneurial activity; merchant state; merchant guilds; history of Ukrainian business; trading activity