Щодо питання договірного порядку надання утримання між подружжям - Верховець, Ксенія Сергіївна; Верховец, Ксения Сергеевна; Verkhovets, Kseniia S. (My University, 2016)
Стаття присвячена дослідженню положень сімейного законодавства України, що регулюють право подружжя на укладення договорів про надання утримання. Проаналізовано та порівняно норми українського сімейного законодавства та положення сімейного законодавства країн ЄС з питань укладення договору про надання утримання одному з подружжя. Зроблено висновок про необхідність вдосконалення чинного сімейного законодавства.

Статья посвящена исследованию положений семейного законодательства Украины, которые регулируют право супругов заключать договоры о предоставлении содержания. Проанализированы и сравнены нормы украинского семейного законодательства и положения семейного законодательства стран ЕС по вопросам заключения договоров о предоставлении содержания одному из супругов. Сделан вывод о необходимости усовершенствования действующего семейного законодательства.

The article is devoted to research in the area of family law in Ukraine that regulates the spousal maintenance agreement. Analyzed and compared Ukrainian family law and family law of the EU countries governing the spousal maintenance agreement. Conclusions are drawn concerning improvement of the Family code of Ukraine.
Keywords: подружжя; аліменти; аліментні договори; угоди; утримання; сімейне право; право ЄС; супруги; алименты; алиментные договора; соглашения; содержание; семейное право; право ЕС; spouse; alimony; alimony agreement; agreement; maintenance; family law; EU law