Визначення суб’єкта та об’єкта військових злочинів за кримінальним законодавством УРСР з середини 60-х років XX століття - Шершенькова, В. А.; Shershenkova, V. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
До ознак суб’єкту військового злочину стосовно військовозобов’язаного відносилися: наявність громадянства СРСР; особа зарахована до запасу; особа не досягла граничного віку перебування в запасі; особа призвана на навчальні чи перевірочні збори з відривом від виробництва; відсутні передбачені законом перепони для призову особи на збори. Для визначення військовослужбовця або військовозобов’язаного суб’єктом військового злочину потрібна була сукупність названих ознак. За вчинення військових злочинів до кримінальної відповідальності могли притягуватися цивільні особи, але лише в тому випадку, якщо вони були співучасниками злочину (організаторами, пособниками, підбурювачами).
Шершенькова В. А. Визначення суб’єкта та об’єкта військових злочинів за кримінальним законодавством УРСР з середини 60-х років XX століття / В. А. Шершенькова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 131-133.
Keywords: суб’єкт та об’єкт військових злочинів; кримінальне законодавство УРСР; військовослужбовець як суб’єкт військового злочину; субъект и объект военных преступлений; уголовное законодательство УССР; the subject and object of war crimes; soldier as the subject of a war crime; военнослужащий как субъект воинского преступления; the criminal law of the Ukrainian