Юридичні клініки як засіб забезпечення доступності юридичної допомоги: міжнародний та вітчизняний досвід - Аракелян, Мінас Рамзесович; Аракелян, М. Р.; Arakelian, Minas R. (Одеса : Юридика, 2023)
Надання юридичної допомоги pro bono є традиційним завданням юридичних клінік по всьому світу. Клієнтам юридичних клінік пропонуються юридичні консультації безпосередньо студентами юридичних факультетів, які зараховуються на клінічний курс чи волонтерами під наглядом персоналу клініки. Іноді клієнти спрямовуються клінікою до відповідних державних установ, міжнародних організацій чи приватних адвокатів. Сьогодні юридичні клініки є досить ефективною моделлю надання безоплатної правової допомоги громадянам.
Аракелян М. Р. Юридичні клініки як засіб забезпечення доступності юридичної допомоги: міжнародний та вітчизняний досвід / М. Р. Аракелян // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 трав. 2023 р.) : у 2 т. / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Юридика, 2023. – Т. 1. – С. 307-309.
Keywords: юридична клініка; клінічна юридична освіта; юридична допомога; юридична освіта; захист прав громадян; law clinic; clinical legal education; legal assistance; legal education; protection of citizens rights; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE