Поняття інформації як об’єкту цивільних правовідносин - Мазіна, Олена Олександрівна; Мазина, Елена Александровна; Mazina, Olena O. (My University, 2009)
Автор статті вказує, що неузгодженість тлумачення поняття «інформація» у різних галузях права характеризується відсутністю однозначного підходу до визначення такого нетипового об'єкта цивільного права. Тому на сьогоднішній день важливим є вирішення проблеми уточнення та поглиблення теоретичних положень з приводу поширення поняття інформації в інших галузях права, а також удосконалення норм цивільного права щодо інформації як специфічного об'єкта.

The author points out that the inconsistency of the interpretation of the concept of "information" in the various fields of law is characterized by the lack of a clear approach to the definition of such atypical objects of civil rights. Therefore, today is an important solution to clarify and deepen the theoretical assumptions about the spread of the concept of information in other areas of law, as well as the improvement of civil law in relation to information as a specific object.

Автор статті вказує, що неузгодженість тлумачення поняття «інформація» у різних галузях права характеризується відсутністю однозначного підходу до визначення такого нетипового об'єкта цивільного права. Тому на сьогоднішній день важливим є вирішення проблеми уточнення та поглиблення теоретичних положень з приводу поширення поняття інформації в інших галузях права, а також удосконалення норм цивільного права щодо інформації як специфічного об'єкта.
Мазіна О. О. Поняття інформації як об’єкту цивільних правовідносин / О. О. Мазіна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 446-454.
Keywords: інформація; цивільні правовідносини; інформаційні правовідносини; информация; гражданские правоотношения; информационные правоотношения