Судова реформа в Україні : проблема правової регламентації - Ківалов, Сергій Васильович; Kivalov, Sergiy V.; Кивалов, Сергей Васильевич (Одеса : Юридична література, 2007)
Статтю присвячено з’ясуванню сутності, шляхів та особливостей реформування судової системи України, з’ясуванню її принципів, правових засад. Подано правову характеристику сучасної судової системи України, визначено засади забезпечення її функціонування, вказано напрямки демократизації судового управління. Статья посвящена выяснению сути, путей и особенностей реформирования судебной системы Украины, определению ее принципов, правовіх основ. Предоставлена правовая характеристика современной судебной системы Украины, определены основы обеспечения ее функционирования, указаны направления демократизации судебного управления. The article is devoted to the defining of the essence, ways and features of Ukrainian judicial system reformation, to the determination of its principles, law bases. There is a legal characteristics of the modern judicial system of Ukraine, the bases of its functioning, the directions of the democratization of judicial governing are also characterized.
Keywords: судоустрій; судова реформа; судова система; організація судової системи; судоустройство; судебная реформа; судебная система; организация судебной системы; judiciary; judicial reform; judicial system; organization of the judicial system