Забезпечення послідовності та узгодженості практики Європейського суду з прав людини: роль Великої палати - Анцупова, Тетяна Олександрівна; Анцупова, Татьяна Александровна; Antsupova, Tetiana O. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена розгляду проблемних аспектів забезпечення послідовності та узгодженості практики Європейського суду з прав людини, визначенню ролі великої палати суду в цьому процесі. Стаття містить рекомендації щодо освоєння та вивчення практики суду, з огляду на її еволютативність. визначені процедура і особливості розгляду справ великою палатою у випадках неузгодженості практики суду.

Статья посвящена рассмотрению проблемных аспектов обеспечения последовательности и согласованности практики европейского суда по правам человека, определению роли Большой палаты суда в этом процессе. Статья содержит рекомендации по освоению и изучению практики суда, учитывая ее эволютативность. определены процедура и особенности рассмотрения дел Большой палатой в случаях несогласованности практики суда.

The article is devoted to the problem areas of ensuring consistency and coherence of the European Court of human Rights’ practice, defining the role of the grand Chamber in this process. The article contains recommendations as to mastering and learning Court’s case law, considering it’s evolutionary nature. The procedures of the grand Chamber and peculiarities have been identified in cases affecting caselaw consistency.
Анцупова Т. О. Забезпечення послідовності та узгодженості практики Європейського суду з прав людини: роль Великої палати / Т. О. Анцупова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 93-104.
Keywords: Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; Велика палата; послідовність та узгодженість практики Страсбурзького суду; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Европейский суд по правам человека; Большая палата; последовательность и согласованность практики Страсбургского суда; Convention on human Rights and fundamental freedoms; the European Court of human Rights; Grand chamber; case-law consistency