Відповідальність за завдання шкоди тварині як об'єкту речового права - Спектор, О. М.; Спектор, О. Н.; Spector, O. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядається тварина як об'єкт речового права, аналізуються ознаки тварини як об'єкта речового права, склад правопорушення та підстави настання відповідальності за завдання шкоди тварині, особливості нормативно-правового регулювання щодо тварин як об'єктів речових правовідносин за законодавством України, порушується питання про тварин як джерела підвищеної небезпеки.
Спектор О. М. Відповідальність за завдання шкоди тварині як об'єкту речового права / О. М. Спектор // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 432-441.
Keywords: відповідальність; тварина; об'єкт речового права; правопорушення; шкода; джерело підвищеної небезпеки; ответственность; животное; объект вещного права; правонарушение; вред; источник повышенной опасности; responsibility; animal; object of property law; offense; harm; source of increased danger