Дослідження сучасних методів мережевого захисту інформації : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Табала, Ксенія Андріївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Дослідження сучасних методів мережевого захисту інформації» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 1 рисунок, 1 таблицю, 30 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 40 сторінках загального тексту і 32 сторінках основного тексту. Метою роботи є дослідження сучасних методів мережевого захисту інформації, таких як криптографічний захист інформації, автентифікація та авторизація, методів захисту від розподілених атак, методи захисту від зчитування відбитків браузерів. Під час дослідження було проведено приклад збору даних користувача за допомогою відбитків браузерів та способи зменшити ризики від отримання цих даних зловмисниками. Можливі напрями подальших досліджень включають розробку нових технологій для виявлення та протидії збору відбитків браузерів та подальше розвинення методів мережевого захисту інформації. Qualification work on the topic «Research of modern methods of network information protection» for obtaining the first (bachelor) level of higher education in specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 1 drawing, 1 table, 30 literary sources according to the list of references. The work was done on 40 pages of general text and 32 pages of main text. The aim of the work is to study modern methods of network protection of information, such as cryptographic protection of information, authentication and authorization, methods of protection against distributed attacks, methods of protection against reading browser fingerprints. The study conducted an example of collecting user data using browser fingerprints and ways to reduce the risks of hackers obtaining this data. Possible areas of further research include the development of new technologies to detect and counter the collection of browser fingerprints and the further development of methods of network protection of information.
Табала К. А. Дослідження сучасних методів мережевого захисту інформації : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 40 с.
Keywords: ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ; МЕТОДИ ЗАХИСТУ; МЕРЕЖА; МЕРЕЖЕВИЙ ЗАХИСТ; ВІДБИТКИ БРАУЗЕРІВ; INFORMATION PROTECTION; PROTECTION METHODS; NETWORK; NETWORK PROTECTION; BROWSER FINGERPRINTS.