Общетеоретическая юриспруденция - теория государства и права нового времени - Оборотов, Юрий Николаевич; Оборотов, Юрій Миколайович; Oborotov, Jurij (My University, 2009)
Сучасні право та д е р ж а в а вимагають нових підходів до їх пізнання, ствердження та розвитку. Юриспруденція як сфера, що містить знання, принципи, міфологеми і т.п., набуває нових обрисів. У системі юриспруденції відбувається становлення фундаментальної сфери, в яку входить загальнотеоретична юриспруденція як теорія д е р ж а в и і права нового часу. Modern law and s t a t e need the new approaches of its consciousness and development. J u r i s p r u d e n c e as a s p h e r e which c o n s i s t s knowledge, principles, m y p h o l o g e m s etc. is g e t t i n g a new form. In the s y s t e m of jurisprudence fundamental sphere arising is going on, which includes theoretical j u r i s p r u d e n c e as the legal philosophy of m o d e r n times.
Оборотов Ю. Н. Общетеоретическая юриспруденция - теория государства и права нового времени / Ю. Н. Оборотов // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / голов. ред. С. В. Ківалов ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Т. 8. - С. 54-62.
Keywords: правоведение; государствоведение; юриспруденция; теория государства и и права; общетеоретическая юриспруденция; язык права; подготовка специалистов юридического профиля; правознавство; державознавство; юриспруденція; теорія держави і права; загальнотеоретична юриспруденція; мова права; підготовка спеціалістів юридичного профілю; theory of law; theory of state; jurisprudence; legal philosophy; theoretical jurisprudence; language of law; preparing of specialists of juridical profile