Ассоциативно-образные характеристики Рима и Венеции в англоязычном художественном тексте - Митькина, Е. Н.; Мітькіна, Євгенія Миколаївна; Mitkina, Evgenia (Одеса, 2017)
Статтю присвячено дослідженню асоціативного й аксіологічного поля популярних європейських топонімів «Венеція» та «Рим». Асоціативні та образні ряди цих макроурбанонімів відображають багатогранну картину міста в художньому тексті, яку автор передає через розповідача, героя або відразу обох.

This scientific article is dedicated to analyze associative and axiological field of the popular European placenames "Venice" and "Rome". Associative and imaginative rows of the macro-urban reflect a multi-sided picture of the cities in the literary text through a narrator, a character or both.
Митькина, Е. Н. Ассоциативно-образные характеристики Рима и Венеции в англоязычном художественном тексте / Е. Н. Митькина // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 75-79.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; макроурбанонім; ойконім; асоціат; асоціативно-аксіологічне поле; macro-urban; placename; associate; associative and axiological field