Наслідки введення в дію Манільських поправок до Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року (Конвенції STCW) для моряків України - Сергійчик, Вікторія Олександрівна; Сергейчик, Виктория Александровна; Sergeichik, Viktoriya A. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2017)
Стаття присвячена Манільським поправкам до Міжнародної конвенції та Кодексу з підготовки та дипломування моряків і несення вахти (SCTW) 1978 року та їх впливові на роботу моряків України, що займає, за підрахунками аналітиків, шосте місце серед країн‑постачальників морської робочої сили. Розкривається зміст та сутність Манільських поправок, здійснено детальний аналіз окремих положень, що стосуються підготовки та дипломування моряків, вимог стосовно тривалості робочого часу і відпочинку моряків, а також норм придатності моряків до праці за станом здоров’я.

Статья посвящена Манильским поправкам к Международной конвенции и Кодексу по подготовке и дипломированию моряков и несению вахты (SCTW) 1978 г. и их влиянию на работу моряков Украины, занимающей, по подсчетам аналитиков, шестое место среди стран‑поставщиков морской рабочей силы. Раскрывается содержание и сущность Манильских поправок, осуществлен подробный анализ отдельных положений, касающихся подготовки и дипломирования моряков, требований, относительно продолжительности рабочего времени и отдыха моряков, а также норм пригодности моряков к работе по состоянию здоровья.

The article is devoted to the Manila amendments to the International Convention and the Code of Training and Certification of Seafarers and Watchkeeping (SCTW) of 1978 and their impact on the work of Ukrainian seafarers, which, according to analysts, is the sixth among the countries providing maritime labor. The content and essence of the Manila amendments are disclosed, a detailed analysis of certain provisions concerning the training and certification of seafarers, requirements concerning the length of working hours and rest for seafarers, as well as the standards of suitability of seafarers for health reasons.
Сергійчик В. О. Наслідки введення в дію Манільських поправок до Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року (Конвенції STCW) для моряків України / В. О. Сергійчик // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Юрид. л-ра, 2017. - № 2. - С. 198-209.
Keywords: Манільські поправки до Конвенції STCW; праця моряків; документи моряка; дипломування моряків; підготовка моряків; Манильские поправки к Конвенции STCW; труд моряков; документы моряка; дипломирование моряков; подготовка моряков; Manila amendments to the STCW Convention; seafarers’ work; seaman’s documents; seamen’s diplomacy; training of seamen