Публічна служба як адміністративно-правова категорія - Біла-Тіунова, Любов Романівна; Била-Тиунова, Любовь Романовна; Bila-Tiunova, Ljubov' (My University, 2009)
З'ясування сутності публічної служби можливим тільки за умови дослідження особливостей тих видів діяльності, які в сукупності й становлять її як єдине публічно- правове явище. Публічна служба комплексним правовим інститутом, який регламентується переважно нормами публічних галузей права, серед яких центральне місце належить нормам адміністративного права. При цьому мова йде не тільки про матеріальні адміністративні норми, а, насамперед, процедурні адміністративні норми, які й забезпечують функціонування публічної служби. Finding out of essence of public service is possible only in condition of research of features of those types of activity, which makes it unique public legal phenomenon. Public service is a complex legal institute, which is regulated mainly the norms of the public fields of law, among which a central place belongs to the norms of administrative law. Thus, the question is not only about material administrative norms, and, above all things, procedural administrative norms which provide public service functioning.
Біла-Тіунова Л. Р. Публічна служба як адміністративно-правова категорія / Л. Р. Біла-Тіунова // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / голов. ред. С. В. Ківалов ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Т. 8. - С. 142-154.
Keywords: публічна служба; адміністративно-правова категорія; адміністративне право; адміністративна процедура; категоріальний апарат адміністративного права; публичная служба; административно-правовая категория; административное право; административная процедура; категориальный аппарат административного права; public service; administrative and legal category; administrative law; administrative procedure; categorical apparatus of administrative law