Фонетична одиниця як об'єкт організаційної науки - Петренко, О. Д.; Петренко, А. Д.; Храбскова, Д. М.; Hrabskova, D. M. (Одеса: Фенікс, 2013)
Механізм і параметри перетворення звукового сигналу на одиницю мови постають предметом лінгвістичних дискусій вже понад століття. Уніфікація досвіду фонетичних досліджень Ленінградської, Московської та Празької шкіл, а також залучення принципів тектологічних розвідок надають можливість визначення фонеми через інтерпретацію акустичного сигналу як системного явища у мові та мовленні.
Keywords: мова; мовлення; акустичний сигнал; звукотип; фонема; язык; речь; акустический сигнал; звукотип; фонема; language; speech; acoustic signal; sound type; phoneme