Динаміка екологічної політики і правосвідомості в переломленні норм кримінального права - Коваль, Марат Петрович; Koval, Marat P. (My University, 1998)
Дисертація в вигляді рукопису на здобуття вченого ступеня кандидата юридичних наук по спеціальності 23.00. 02. - Політичні інститути і процеси. Одеська державна юридична академія. - Одеса, 1998 р. Досліджуються проблеми ефективності екологічної політики при опосередкуванні правовими засобами. Захищаються теоретичні положення, що стосуються кримінально-екологічної охорони. На цій основі формулюються поняття кримінально-екологічної правосвідомості, поняття об'єкта екологічного захисту і охорони. Ставиться проблема уніфікації у вигляді Екологічного кодексу в Україні. Пропонуються рекомендації по ефективній екологічній політиці шляхом вдосконалення кримінально-екологічного законодавства.

Диссертация в виде рукописи на соискание ученой степени кандидата юридических наук по специальности 23.00.02. - Политические институты и политические процессы. Одесская государственная юридическая академия . г. Одесса, 1998г. Исследуются проблемы эффективности экологической политики при опосредовании правовыми методами. Защищаются теоретические положения, касающиеся уголовно-экологической охраны. На этой основе формулируются понятия уголовно-экологического правосознания, понятия объекта экологической защиты и охраны. Ставится проблема унификации в виде Экологического кодекса в Украине. Предлагаются рекомендации по эффективной экологической политике путем совершенствования уголовно-экологического законодательства.

The thesis is being submitted for a master of laws' degree in handwritting 23.00.02.- Political institution and process. The Odessa State juridical Academy. 1998. The question of ecologic policy efficiency and are being researched by means juridical methods. The theoretical principles concerning criminal law - ecology protection. On this base the concepts of criminal law - ecologic lawconciousness as well as those of subject of ecologic protection and defence. The task of unification in the form Ukraine's ecologic Code is being set. The recommendations on efficient ecologic policy by improvement of criminal law-ecologic legigation and being proposed {put forward for consideration}.
Коваль М. П. Динаміка екологічної політики і правосвідомості в переломленні норм кримінального права : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 23.00.02 / М. П. Коваль; кер. роботи Ю. Є. Полянський; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 1998. – 19 с.
Keywords: кримінально-екологічна правосвідомість; ефективна екологічна політика; об'єкт кримінально-екологічної охорони; Життєвий Кадастр України; уголовно-экологическое правосознание; эффективная экологическая политика; объект уголовно-экологической охраны; Жизненный Кадастр Украины; criminal law-ecologic lawcounsiosness; efficient ecologic policy; the subject of criminal law-ecologic protection; Ukraine's Vital Cadastre