Роль громадських організацій у підтримці та захисті творчих прав дітей - Глиняна, Катерина Михайлівна; Hlyniana, Kateryna M. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасному суспільстві неповнолітні особи стали активними учасниками процесу створення контенту, їх твори часто стають об’єктами права інтелектуальної власності, однак при цьому вони не завжди усвідомлюють важливість захисту своїх прав. Більшість дітей не мають достатньо знань щодо авторських прав, патентних прав та інших питань щодо права інтелектуальної власності, що робить їх вразливими до порушень, зловживання з боку дорослих або комерційних структур. У таких умовах роль громадських організацій, які здійснюють правову допомогу та освітні ініціативи, стає надзвичайно важливою для забезпечення захисту прав неповнолітніх та формування у них правової культури.
Глиняна К. М. Роль громадських організацій у підтримці та захисті творчих прав дітей. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 84-87. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32984
Keywords: захист прав дитини; авторське право; цивільне право; сімейне право; право інтелектуальної власності; малолітні діти; громадські організації; protection of children’s rights; copyright; civil law; family law; intellectual property law; minors; civil society organizations