Візовий режим і право на свободу пересування - Риженко, М. Ю.; Рыженко, М. Ю.; Rizhenko, M. Yu. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті в своїй роботі підкреслює, що вільне пересування людей є природнім правом, істинною цінністю сучасного світу. Сьогодні неможливо уявити політичні, економічні та гуманітарні наслідки обмеження свободи пересування для деяких країн світу. Тим не менше, як і кожна свобода, вільне пересування людей включає не тільки позитивні, але і негативні аспекти, які часто пов’язують із міграцією як «супутньою хворобою».
Риженко М. Ю. Візовий режим і право на свободу пересування / М. Ю. Риженко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 126-128.
Keywords: візовий режим; право на свободу пересування; міграція; вільне пересування людей; обмеження свободи пересування; права людини; визовый режим; право на свободу передвижений; миграция; свободное передвижение людей; ограничение свободы передвижений; права человека; visa regime; the right to freedom of movement; migration; free movement of persons; restriction of freedom of movement; human rights